Peamiselt India ookeanil aktiivseid laevakaitseoperatsioone tegema hakkav ettevõte polnud viimase hetkeni kindel, et Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus neid üldse toetab. Ettevõtte juht Martin Plaser põhjendas skepsist sellega, et suhtumine relvadesse ja relvastusse üldisemalt on teisenenud ning inimesed on muutumas patsifistideks.

Hoolimata kahtlusest otsustas sihtasutus toetada relvaostu projekti 31 999 euroga, mis on veidi vähem kui kaks kolmandikku projekti kogumaksumusest 49 230 eurost. Kolm kuud varem saadi 7000 eurot starditoetust ballistiliste vestide projektile, mille kogumaksumus on 8800 eurot. Kuigi otsused toetuse andmise kohta on tehtud, pole ühtegi väljamakset veel tehtud.

Plaser kommenteeris toetuse saamise otsust asjaoluga, et tema ettevõttes nähti potentsiaali. “Kõik need küsimused, mis (EASist — toim.) esitati, olid ühelt poolt kantud sellest, et see on midagi uut ja teised küsimused, mis meile esitati, olid tegelikult otseselt seotud selle väga võimsa potentsiaaliga, mida turvaturg endast tähendab,” rääkis ta. Plaseri hinnangul nägi sihtasutus, et Alphard Maritime võib olla heaks sissetulekuallikaks endistele kaitseväelastele.