Nõukogu esimeheks valitud Alar Karise sõnul on fondil töös mitu uut ambitsioonikat projekti, teatas fond.

"Arengufondi tegevuse peamiseks mõõdupuuks peab olema kaasaegse Eesti ettevõtluse aktiivsus, edukus ja rahvusvaheline läbilöögivõime," kommenteeris Karis, kelle kinnitusel on investeerimistegevuse ja seireprojektide kõrval fondi lähiaastate suurimaks väljakutseks ettevõtlikkuse arendamiseks mõeldud laialdase nii-öelda äratuskoolituste kava välja töötamine ja ellu viimine.

Viimased kolm aastat nõukogu tööd juhtinud Raivo Vare põhjendas ametist loobumist uue etapiga fondi tegevuses. "Minu jaoks sai kevadel üks periood läbi - järgmiseks viieks aastaks sai valitud uus juhatuse esimees ning paras aeg on ka nõukogu töö juhtimises ohjad üle anda," selgitas Vare.

Tartu Ülikooli professor Alar Karis on olnud Arengufondi nõukogu liige alates 2007 aastast. Karis on Rektorite Nõukogu juhatuse esimees, aastatel 2003-2007 oli Karis Eesti Maaülikooli ning aastatel 2007-2012 Tartu Ülikooli rektor.

Lisaks Karisele ja Varele kuuluvad Arengufondi nõukogusse Mart Einasto, Kaja Kallas, Andres Keevallik, Jürgen Ligi, Jaan Männik, Juhan Parts ja Urmas Reinsalu, fondi nõukogu liikmed kinnitab ametisse Riigikogu.

Eesti Arengufond on Riigikogu poolt ellu kutsutud mõttekeskus ja riskikapitalifond, mille eesmärk on kasvatada ettevõtlikkust Eestis ning investeerida rahvusvahelisele turule suunatud innovaatilistesse Eesti ettevõtetesse. Arengufondil on suurim Eesti startup-ettevõtete investeerimisportfell 16 ettevõttega.