Ajakirjanik uuris pressikonverentsil, kuidas kavatsetakse palku tõstma hakata, ja viitas, et ka ministrite ja teiste kõrgemate riigiteenistujate palgad on olnud külmutatud.

"Mingil juhul ei saa palgapoliitikat ajada inflatsiooni järgi," ütles Ligi. "See on üks asi, mille vastu me võitleme ka Euroopas. Paljudes riikides on olnud see konkreetne nõudmine, et selline asi kaoks," rõhutas Ligi.

"Palkade külmutamise aeg on läbi juba sellest aastast ja külmutatud ei ole ta kõigi jaoks, vaid see on palgafond, mis on olnud külmutatud. Me oleme inimeste arvu paljudes kohtades vähendanud ja sellel aastal on olnud arvestatav palgatõus," sedastas Ligi.

Ligi kinnitas, et palkade tõstmisel ei tohi olla mingit indekseerimist inflatsiooni järgi, kuid põhimõtted lepitakse kokku, kui eelarvevõimalused selgemaks saavad.

"See arutelu seisab suvel ees, mis puudutab konkreetseid eri eluvaldkondade palgasaajaid, et millised saavad olema need poliitilised valikud palgafondi valdkonnas," lisas kaitseminister Urmas Reinsalu, kes asendas puhkusel viibivat peaminister Andrus Ansipit.

"Mis puudutab kõrgemaid riigiteenijaid ja ministreid ja selle palga külmutamist, siis valitsus on hoidnud seda liini, et neid palku pole peetud mõistlikuks kasvatada," lisas Reinsalu.

Ligi nentis, et ministrite palgad on olnud viiendiku ehk 20 protsendi võrra kärbituna külmutatud kauem ja varem kui teistel, kuid nende tõstmise teemat pole arutatud, kuna see teema on selleks liiga väike.

Peaministri palk on praegu 3999,27 eurot, ministri palk 3665,97 eurot kuus.