"Hankekomisjon kontrollib lähiajal nende vastavust hanketingimustele ning edastab seejärel juhatusele ettepaneku hanketulemuste kinnitamiseks," ütles RKAS-i kommunikatsioonijuht Madis Idnurm BNS-ile.

Hanke eesmärk on Eesti Rahvusringhäälingule kuuluva uue raadiomaja rekonstrueerimine raadioprogrammidele sobivaks majaks, et luua raadiotoimetustele sobiv tänapäevane töökeskkond vajalike stuudiote ja tehniliste ruumidega.

Pakkuja 2009.–2011. majandusaasta netokäive peab olema igal aastal olnud vähemalt viis miljonit eurot ja pakkuja peab olema hanketeate avaldamise kuupäevale eelneva viie aasta jooksul teinud vähemalt kolmel üle 4000 ruutmeetrise suletud netopinnaga hoonel sarnaseid ehitustöid.

ERR-i juhatuse esimees Margus Allikmaa on varem rääkinud, et rahvusringhäälingu hooneid on kavas korrastada kolmes etapis. Kõigepealt oli kavas renoveerida Gonsiori 21 maja osaliselt heitmekvoodirahaga.

Allikmaa selgitas toona, et Gonsiori 21 hoones tuleb teha kapitaalremont, välja on vaja vahetada kogu kütte- ja ventilatsioonisüsteem ning lagunenud klaasfassaad. Heitmekvoodirahaga tehakse aga hoones ainult sellised tööd, mis suurendavad maja soojapidavust, ülejäänud sisetööd ja muu osa kapitaalremondist tehakse pärast seda oma raha eest.

Kui Gonsiori 21 maja on korda tehtud, kolivad plaani järgi sinna kõik raadioprogrammid.

Teine etapp on aga aadressil Kreutzwaldi 14 asuva vana raadiomaja soojustamine.

Pärast raadiomajade renoveerimist tuleb otsustada, kuhu paigutada telestuudiod. "Me oleme tõesti ette näinud ka kolmanda etapi, mis vajab veel väga palju täpsustamist ja selgitamist, kas see üldse võimalik on. Oleme alustanud uuesti detailplaneeringuga raadiomaja hoovi, nii nagu me seda kunagi varem tegime, aastail 2003–2005," rääkis Allikmaa.