Forbes aitab ettevõtjatel selgitada välja, milline on parim linn äriks, kirjutas Forbes.

Edetabel sobib väga hästi investeerimisjuhiseks kaubandusettevõtetele ja teenusepakkujatele, kuid annab ka laiema pildi linnade konkurentsivõimest. Eesti parim investeerimiskeskkond leidub heade mõtete linnast Tartus, kus on edukalt kombineeritud haridust ja ettevõtlust.

Tartu võib tunda uhkust regiooni parima ülikooli üle, lisaks langes masu ajal linna elamispindade väärtus kõige vähem, keskmiselt ainult 22,4 protsenti.

Lõunanaabrite linnadest läksid Tartust mööda Klaipeda ja Kaunas. Klaipeda tõusis edetabelis esimesele kohale eelkõige tänu edukale vabakaubandustsoonile, mis on meelitanud ligi suurfirmasid.

Lisaks toetasid Leedu sadamalinna edu liigse bürokraatia puudumine ja hea poliitiline õhkkond. Kaunast aitas Tartust kolm korda suurem tarbijate hulk.

Eesti linnadest jõudsid esikümnesse veel Pärnu, mis sai neljanda koha ja Kohtla-Järve, mis sai üheksanda koha. Kohtla-Järvet ja Narvat, mis sai 13-nda koha aitab edetabelis nende füüsiline lähedus Vene turule.

Ajaloolises tööstuslinnas Narvas leidub tööstuslikke pindu ettevõtluse jaoks, kuid sealt on raske leida bürooruume.

Edetabelist jäeti välja pealinnad ja alla 30 000 elanikuga väikelinnad. Edetabelit koostades on arvesse võetud rohkem kui 12 näitajat kuuest kategooriast: ühiskond, elanike ostujõud, ettevõtluskliima, stabiilsus kriisi tingimustes, infrastruktuur ja keskkond.