Finnlog OÜ tegevjuhi Alar Antoni sõnul soodustab jätkuv korterihindade kasv majade soetamist ja pea kahekordistunud käive kohalikul turul näitab suurenenud huvi puitehitiste vastu.

„Eestlased eelistavad üha teadlikumalt ka ehitusturul tervislikumaid tooteid, meie klientide ostuvalikut mõjutavad looduslähedus, praktilisus ja moodne arhitektuur – see loob Põhjamaade eeskujul eelduse tugeva Eesti palkmajade kultuuri arenguks,“ rääkis Anton.

Tema sõnul pakub Finnlog OÜ koduturul positsiooni tugevdamiseks alates käesoleva aasta veebruarist Eesti turul ainulaadset ehituslahendust, mis võimaldab palkmaju ehitada mitmes etapis ja seeläbi soodustab järk-järgulist kinnisvara soetamist.

„Põhjamaades on populaarsed ridaelamud, mille kasuks korteriomanikud suurema elamispinna vajaduse tõttu otsustavad. Maja+ on alternatiivne lahendus neile, kes lähtuvalt pere kasvust ja vajadustest otsivad korteri asemel eraldi kinnistut, kuid suure maja ehitamiseks on finantsvõimalused esialgu piiratud,“ selgitas Anton.

Ettevõte tegi möödunud aastal mitmeid välisturgudele suunatud investeeringuid, alustati aktiivset tegutsemist Norras ning loodi kontakte ka mitmetel teistel Euroopa ja Aasia turgudel. Peamine eksportturg on olnud Venemaa, kus on saavutatud kindel turupositsioon.

Hea teada

Finnlog OÜ kuulub Finnlamelli Eesti ettevõtete gruppi ja keskendub peamiselt Soome liimpuidust palkmajade arhitektuurilahenduste väljatöötamisele, müügile ning majade püstitamisele nii Eestis kui ka välisturgudel.

Finnlog kasutab materjali, mis on valmistatud Soome tehases ning omab Soome Tehnikauurigute Keskuse VTT ja Venemaa Ehituskvaliteedi Keskuse väljastatud kvaliteedi sertifikaati.

Ettevõtte tegevust tunnustati 2012. aastal Eduka Eesti Ettevõtte tunnistusega. Finnlamelli Eesti grupi netokäive 2013. aastal oli ligi 4,85 miljonit eurot.