Foorumi raames toimunud pressikonverentsil küsis Delfi ajakirjanik Jakuninilt ka Eesti pontentsiaali kohta võtta osa rahvusvahelise transpordikoridori "Razvitie" projektist.

Küsimusele vastama hakates meenutas Jakunin, et ta on Eestis 14 aastat oma elust veetnud ja peab seda endiselt oma kodumaaks, kuna esimesed eluaastad möödusid siin.

"Nüüd räägin ma aga poliitikast. Kõikides katsetes asetada mind Euroopa kehtestatud sanktsioonide nimekirja oli Eesti see, kes mu nime tutvustas. On riike, kes on mu nime sealt maha tõmbamas, seega minu vaatepunktist, kui Eesti valitsus ja äriringkond tahaks arendada koostööd Venemaaga, siis vähemalt, nagu me ütleme Venemaal, ära pilla oma borši sisse, kui te saate aru, mida ma mõtlen," ütles Jakunin.

"Aga geograafiliselt - kui te mõtlete puhtalt praktiliselt - siis geograafiliselt jah, on täiesti ilmne, et mereäärsetel riikidel on suur eelis transpordikoridori küsimuses Venemaaga koostöö tegemisel," lisas Jakunin ja tõi välja Läti ning Leedu, kellel olevat Venemaaga hea koostöö.

"Kui riigid, ettevõtted tahaksid koostööd teha, siis nad leiavad selleks tee, eriti siis, kui objektiivne taust on olemas," lisas Jakunin.

Venemaal käinud vene Delfi ajakirjaniku reisi toetas Sillamäe sadam.