Pealtnäha oli Thelma Howard elanud tagasihoidlikku elu. Tema kõige suurem saavutus oli töötamine Walt Disney isikliku koduabilisena enam kui 30 aastat. Thelma valmistas kõik söögid ning aitas kasvatada Disney kahte nooremat tütart. Selle kõige eest maksti talle tagasihoidlikku palka. Tõenöoliselt oli see veidi suurem kui keskmisel koduabilisel, sest tööandja oli siiski rikas ja kuulus, kuid ei midagi erilist.

Seda enam võite ette kujutada šokki, kui Thelma advokaat avaldas, et tegelikult oli proual mitme miljoni dollari väärtuses aktsiaportfell ning poole oma muljetavaldavast varandusest jättis ta heategevusele.
Kuidas sümpaatne koduabiline aga suutis elupäevade lõpuks panka miljoneid dollareid talletada? Lugu on südantsoojendav ning inspireeriv.

Thelma Pearl Howard sündis 1915. aasta juunis Idahos väga vaeste farmerite peres. Thelma oli viiest lapsest teine ning tema lapsepõlv muutus kurvaks pärast seda, kui ta ema sünnitusel suri. Thelma oli siis kuue aastane. Enne Thelma 18. sünnipäeva surid ka kaks tema õde-venda. Vanemaks saades kolis Thelma Washingtoni ja lootis ülikoolihariduse omandada, kuid pidi enne esimese aasta lõppu õpingud katkestama, sest õppemaksu tasumine käis talle üle jõu.

Los Angeelesse kolides pidas Thelma erinevaid ameteid ning 1951. aastal, 36. aastaselt sai ta unistuste töö Walt Disney kodus. Võib vaid ette kujutada seda kultuurišokki, kui ta kolis 8 magamistoa ning 17 vannitoaga mõisasse, mille basseinimaja oli suurem kui Thelma pere kogu elamine.
Kuni Thelma tulekuni ei olnud Walt Disneyl õnnestunud leida koduabilist, kes tema perega sobiks. Erinevalt eelmisest koduabilisest oli Thelma kena ning südamlik, sai väga hästi läbi pere kahe noorema tütrega ning temast sai lõpuks justkui Disney pereliige. Walt kirjeldas teda kui tõelist Mary Poppinsit.

Töötatud 30 aasta jooksul maksti Thelmale veidi rohkem kui koduabilisele keskmiselt. Ta ei pidanud ka elamise eest maksma, mis lubas tal rohkem säästa, kuid ei teinud teda iialgi rikkaks.

Aga Disney juures töötamine andis Thelmale unikaalse tasu: igal aasta sai ta jõuludeks ning sünnipäevaks Waltilt boonuseks Disney aktsiaid. Kuna Disney impeerium kasvas, suurenes ka Thelmale antavate aktsiate arv. Kuna Thelma austas Walti väga, ei müünud ta elu jooksul ühtegi aktsiat ning pigem kasutas oma kõrvale pandud raha, et aktsiaid juurde osta.

Tänu nendele iga-aastastele kinkidele ning aktsiasplittidele oli tal elu lõpuks 193 000 Disney aktsiat, mis olid 1994. aastal väärt 9,5 miljonit dollarit.
Thelma läks pensionile 1981. aastal ning elas vaikselt kahe magamistoaga tagasihoidlikus majas.

Kui pärast Thelma surma testament ette loeti, ei suutnud kohalviibinud oma kõrvu uskuda: vanaproua ei olnud mitte ainult multimiljonär, vaid asutas poole kogutud varandusega heategevusfondi, mis keskendub puuetega lastele. Teise poole pärandas ta oma hooldekodus elavale vaimse puudega pojale.