Beskmelnitskiy on 47-aastane, ta sündinud Ukrainas Luganskis ning lõpetanud Stavropoli Pedagoogilise Instituudi.

Beskmelnitskiy on Forbesi Venemaa rikkamate edetabelis sellel aastal 500 miljoni dollari suuruse varandusega 182. kohal. Mullu andis 500 miljonit dollarit edetabelis 189. koha.

Kaks aastat tagasi oli ta ärimehe koht edetabelis 137 ning varanduse suuruseks hindas Forbes 700 miljonit dollarit.

Premia Foodsi nõukogu esimees Indrek Kasela iseloomustas Ärilehele peale müügitehingut antud intervjuus, et tegemist on väga karismaatilise ning kõrgelt hinnatud ettevõtjaga.

"Beskmelnitskiy on ehitanud ülesse mitmeid suuri ärisid Venemaal ja mujal. Ta on pärit Ukrainast, kuid omab selgelt rahvusvahelist haaret," rääkis Kasela Ärielehele.

Kasela sõnul on positiivne eelkõige see, et ei toimu Premia sulandumine suurde rahvusvahelisse kontserni, vaid tegemist ettevõtjaga, kes võtab asju hingega ning jagab Premiaga samu väärtusi.

Beskmelnitskiy tegutseb Venemaal, Euroopas ja Aasias. Ta on ehitanud üles Venemaa suurima piimakombinaadi Unimilk Company, mis ühines 2010. aastal toidutööstuse gigandiga Danone.

Beskmelnitskiyle kuulub Food Union, mille alla kuulub näiteks Riia piimakombinaat. Alates 2011. aastast on ta ettevõttesse investeerinud 33 miljonit eurot, sealhulgas jäätisetootmise uuendamisse 12 miljonit eurot. Suuri investeeringuid loodab Premia ka Eestisse.

"Lisaks sellele, et tal on ärihuvisid mitmel kontinendil, on ta ta veel väga tuntud Orlovi traavlite farmi omanik ning nooruses on ta harrastanud jalgpalli. Ühesõnaga tegemist on nooremapoolse, energilise ja väga rahvusvahelise ettevõtjaga," lisas Kasela.

Kasela sõnul tundis ka Premia omal ajal Riia piimakombinaadist huvitatud, kuid "Andrey jõudis lihtsalt ette."

"Kui ta juba Lätis oli, siis oli selge, et eks ta vaatab, kes tema kõige suurem konkurent on ja kuna meil olid samad plaanid, siis edasine oli lihtsalt asjade loogiline käik," lisas Kasela.

Tallinnasse toimuva pressikonverentsiga Hongkongist Skype'i teel ühinenud Beskmelnitskiy rõhutas, et allkirjade andmine ei ole veel tehing lõpp ning oma heakskiidu peavad andma ka aktsionärid.

Aktsionäride koosolek toimub 30. oktoobril. Pärast seda on Beskmelnitskiy lubanud oma plaanidest ka lähemalt rääkida. Hetkel piirdus ta peamiselt jutuga sünergiast ning strateegilistest plaanidest.

Kommenteerides kuidas jõuti tehingu hinnani ütlesid nii Kasela kui Beskmelnitskiy, et eks turul kauplevad ikka kaks osapoolt ja müüa tahab alati müüa võimalikult kallilt ning ostja osta võimalikult odavalt.

"Me maksime palju, aga ma arvan, et meil on hea vundament, kust pinnalt ettevõtet edasi arendada," võttis Beskmelnitskiy kokku.