"Me ei proovi ennast ka millestki puhtaks pesta. Seda pole ka põhjust teha, sest Kiviõli Keemiatööstuse omanikuna oleme väga mures, mis tagajärjed riigi strateegilised otsused kaasa toovad," selgitas Hääl.

"Seega palun esiteks mitte otsida skandaali, kus seda ei ole, ega avaldada selliseid sisutuid uudiseid. Ja teiseks, sellise uudise avaldamine Alexela Energialt kommentaari küsimata on minu hinnangul ka jäme ajakirjanduseetika rikkumine," kurjustas Hääl.

Eesti Keemiatööstuse Liidu algatatud ja kuni selle kuu lõpuni kestva keskkonnatasude ja valitsusevastase eesti- ja venekeelse reklaamikampaania "Kuidas on see võimalik, et põlevkivi kaevandamine Eestis lõpetatakse!?" üks osaline Alexela Energia nõudis Eesti Taastuvenergia Kojalt, et too vabandaks koja levitatud info pärast, justkui oleks Alexela Energia kampaaniaga seotud.

Ärileht avaldab siinkohal veelkord videousutluse Alexela Energia juhi Marti Häälega, mille tegime eelmisel nädalal keemiatöösturite liidu keskkonnatasude vastase kampaania pressikonverentsil.

Eesti Taastuvenergia Koda saatis eile ajakirjanikele faktilise ülevaate keskkonnatasude (tõusu) teemal, milles kirjeldas, kuidas Eesti suured põlevkiviõlitootjad eesotsas Eesti Energia, VKG ja Alexela Energiaga, st Kiviõli Keemiatööstusega eksitab agressiivse kampaaniaga eesti- ja venekeelset avalikkust.

Täna saatis Eesti Taastuvenergia Koda aga nn parandusega ülevaate, väites allajoonitult, et Alexela Energia ei ole käimasoleva kampaaniaga seotud.