Kaubad olid 2013. aasta oktoobriga võrreldes 0,1 protsenti ja teenused 0,5 protsenti odavamad, teatas statistikaamet.

Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta oktoobriga võrreldes tõusnud 0,2 ja mittereguleeritavad hinnad langenud 0,4 protsenti.

2013. aasta oktoobriga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit enim elekter, soojusenergia ja küte, sealjuures oli kodudesse jõudnud elekter 7,6 protsenti ja soojusenergia 2,6 protsenti odavam.

Aastataguse ajaga võrreldes oli suurem mõju indeksile veel alkohoolsetel jookidel ja tubakal, mis on aastaga kallinenud vastavalt 3,3 protsenti ja 7,2 protsenti.

Mootorikütus oli aastataguse ajaga võrreldes 2,8 protsenti odavam. Mullu sama ajaga võrreldes on toidukaupadest enim kallinenud kuivatatud puuvili ja pähklid (17 protsenti) ning odavnenud suhkur (41 protsenti), õunad (25 protsenti) ja kartul (19 protsenti).

Septembriga võrreldes olid oktoobris tarbijahinnaindeksi peamisteks mõjutajateks 9,2 protsenti odavnenud värske puuvili ning 20,8 protsenti kallinenud lennukipiletid.

Toidukaupadest kallinesid kuuga enim metspähklid (14 protsenti) ning odavnesid sidrunid (33 protsenti), porgandid (22 protsenti) ja sibulad (18 protsenti).