Ta lisas, et arvatavasti jätkub naftahinna langus veel mõned kuud ja hüppab siis tagasi üles 80 dollari piirimaile, jäädes sinna pidama. Asepeaminister selgitas, et nõudlus nafta järgi langes, sest majanduskasv aeglustus nii Euroopa Liidus kui Venemaal, samal ajal suurendasid nii USA kui OPEC-i riigid oma tootmismahte.

«Meie tootmismaht võib madala naftahinna tõttu langeda kahe-kolme aasta jooksul 5-10 protsendi võrra, «mitte rohkem», rääkis Dvorkovitš.

Tootmismahu kahanemise põhjuseks on vähenenud investeeringud offshore- ja teistesse projektidesse. Peaminister Dmitri Medvedev ütles hiljuti, et Venemaa valitsus plaanib keelata maksuvabades piirkondades registreeritud ehk offshore ettevõtetel riiklike lepingute saamise.

„Meil on koostatud seaduseelnõu, mis puudutab riigi- ja munitsipaalhankeid," vahendas Tass Medvedevi sõnu eilsel valitsuskabineti kogunemisel. „Eelnõu kohaselt ei saa valitsuse- ning munitsipaallepinguid võita firmad, mis asuvad või on registreeritud offshore piirkondades," lisas Medvedev.