Buffett on selgelt näidanud, et eduka investeeringu puhul on oluline see, et ettevõte ja selle tooted sulle endale väga korda lähevad. Maailma üks rikkamaid mehi on Coca Cola austaja - ta joob iga päev viis purki seda magusat jooki. Täna omab tema varahaldusettevõte Berkshire Hathaway 9,1% Coca Colast.

Teadagi on mitmes USA osariigis kanep legaliseeritud, mujal võib seda tarvitada meditsiinilisel näidustusel. See tähendab mitmeid ärivõimalusi ja investorid on seda mõistnud.

Eile teatas Snoop Doggi investeerimisfirma Casa Verde Capital, et nad on üks neljast ettevõttest, mis on investeerinud idufirmasse Eaze. Dogg paigutas sinna 10 miljonit dollarit.

Tegemist on tellimisrakendusega, mille kaudu saab endale tellida marihuaanat. Nad on „kanepi Uber". Ettevõte soovib esmalt ühendada patsiendid, kellele on kanep välja kirjutatud ning müügikohad. Eaze'i looja on Keith McCarty ning ta selgitas pressiteates, et ettevõte töötab täna selle nimel, et hakata täistuuridel töötama San Franciscos ja seda ümbritsevates linnades. Tulevikus soovitakse aga jõuda kõikidesse osariikidesse, kus on mingil kujul legaalne kanepikaubandus.

See on Snoop Doggi esimene kanepi-investeering, mille ta Casa Verde Capitali alt teinud on. Veebruaris andis mees teada, et nad panevad kokku 25 miljoni dollari suuruse fondi, mis investeeriks vaid aina kasvavasse marihuaanaärisse.

Snoop ei ole aga kindlasti ainuke inimene, kes näeb kanepis potentsiaalset tuluallikat. Riskikapitalistid on pannud kõrvale sadu miljoneid dollareid, et paigutada summa ettevõtetesse, mis hakkaksid tegelema kümnete erinevate kanepiteemaliste teenuste pakkumisega. Facebooki investor Peter Thiel on väidetavalt kõrvale pannud 75 miljonit dollarit, et tulevikus rahastada erinevaid tehnoloogilisi lahendusi, mis on seotud kanepiga.

Snoop Dogg ei ole ka esimene räppar, kes on selles valdkonnas tegev. Cypress Hilli räppar B-Real avas hiljuti oma meditsiinilise marihuaana müügipunkti Californias, Orange Countys. Sama asja soovis seal teha kokku 600 erinevat tegijat ning B-Real oli üks kuuest, kellele fortuuna naeratas. Toimus reaalne loterii pingpongipallidega. Ta planeerib tuua välja ka omanimelise sigaretipaberi ning muud kanepiga seotud tooted.

Kanep on USAs niisiis kuum teema ning selles nähakse kena rahateenimise võimalust.