Kumada arvates võiks Kreeka kriisi lahendus olla selline:

1. Pikendatakse praegust muudetud ja pehmendatud pääseprogrammi näiteks kolmeks või kuueks kuuks.

2. Selle saavutamiseks leiab Euroopa tee, kuidas liigutada Kreeka praegused kohustused IMFi ja Euroopa Keskpanga ees Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM). Selleks ei kuluks ühtegi senti. Selleks otstarbeks on raha olemas Kreeka pankade rekapitaliseerimise fondis - 10 miljardi euro näol. Ka saaks kasutada varasematest Kreeka valitusse võlakirjade ostust teenitud ligi 2 miljardi eurost Euroopa Keskpanga kasumit. Lisaks saaks võtta Kreeka valitsus miljardeid eurosid laenu Kreeka pankadest, kuid selle tagatiseks emiteeritakse Kreeka valitsuse võlakirju. Valitsuse võlakirjade maht vajab Euroopa Keskpanga heakskiitu.

3. Siis saaks Kreeka lõpuks osaleda Euroopa majanduse taastumise jaoks lähiajal kõige olulisemas, enne kui on liiga hilja. Selleks on Euroopa Keskpanga esimene hästi organiseeritud rahapoliitika lõdvendamise programm, mis algas märtsis.

4. Millalgi tuleva aasta algul peaks tulema Kreeka abistamise kolmas programm, kuid senistest väiksemas mahus. Ka oleks see disainitud eelnevatest realistlikumana. Tõenäoliselt võib see sisaldada Euroopa spetsiifilist lubadust anda osa võlga andeks, et saada IMF kampa. Vastasel korral muutuks see ainult Euroopa probleemiks.

5. Nendel tingimustel on Kreekal võimalik saavutada nominaalne majanduskasv, mis on kõigi võlaprobleemide lahenduse ime alus, millest saaksid suuremat tulu ka kodumajapidamised, suureneksid ettevõtete kasumid ja kasvaks maksutulu.