Tallinna Sadama endine nõukogu taandas end täielikult vastutusest, kui toonane juhatus korduvalt küsis, mida teha OÜ Prevo Holding esitatud 2,8 miljoni eurose hüvitise nõudega.

Tegemist oli Tallinna Sadama (TS) 2003. aastal sõlmitud terminaliehituse lepinguga, mille kohaselt pidi riigifirma ehitama u 70 miljoni euro eest metalli- ja üldkaupade terminali ning operaator Prevo Holding tagama kaubatasud. Masu tuli peale, sadam terminali ehitamiseni ei jõudnudki ja Prevo Holding andis asja 2009. aastal kohtusse, nõudes maakohtus nii terminali ehitamist kui ka leppetrahvi ehitusega viivitamise eest. Ainuüksi seda oli lepingu järgi kogunenud ligikaudu kolme miljoni euro kanti.

Peale selle, et Tallinna Sadama nõukogu eesotsas reformierakondlase Remo Holsmeriga võttis märkimisväärset summat puudutava probleemi mitu korda ainult teadmiseks, ei osanud nüüd vahi all istuvad juhatuse liikmed Ain Kaljurand ega Allan Kiil vastata ka nõukogu toonasele küsimusele, kuhu ja kellele täpselt need miljonid oleksid jõudnud.

Seda ei osanud toona ega oska ka praegu öelda ei juhatuse liikme ameti üle võtnud finantsjuht Marko Raid, kes tegi reaalse rahaülekande, ega ka aastaid kohtuasjas TS-i esindanud firma jurist Toomas Tralla.