Välismaal viibiv Karlson ütles Ärilehele lühikeskes telefonivetluses, et tema postitus tugineb puhtalt isiklikul emotsioonil, mitte mingil seniteadmatul faktil.

Karlson nõustus, et kõik märgid näitavad, et komisjoni (Euroopa Komisjoni-E.R.) otsus tuleb. "Ka vabariigi valitsuse sammud on kõik olnud ka selles suunas, mis see otsus tuleb," ütles Karlson.

Varem on räägitud, et Euroopa Komisjoni otsus võimaliku ebaseadusliku riigiabi kohta tuleb novembri alguses ning see aeg on just kätte jõudnud.

Kui vaadata, kuidas valitsus on valmistunud Euroopa Komisjoni otsust vastu võtma, siis ei ole kuigi tõenäoline, et otsus tuleb Estonian Airi jätkamise osas positiivne. Valitsus on loonud kaks ettevõtet, millest üks hakkab ilmselt haldama Estonian Airi seniseid lennuliine ning teine tegeleb lennukite liisinglepingute täitmisega. Uue lennufirma nimeks saab AS Nordic Aviation Group ja olennukite haldusfirmaks OÜ Transpordi Varahaldus. Kokku nõuab see riigilt umbes 70 miljoni eurost rahapaigutust.

*Amadeus on globaalne lennu- ja reisifirmade poolt kasutatav broneerimissüsteem, mille kaudu müüakse suurem osa maailma lennupiletitest. Lisaks lennupiletitele võimaldab Amadeus ka näiteks laeva- ja lennupileteid ning hotellitube broneerida.