Sloveenias on riigiettevõtted koondatud ühe haldusfirma nimega SDH alla. SDH juhatus arutas eile Adria Airwaysi küsimust ning toetudes Sloveenia meedias avaldatud infole, võib oodata otsust edasise riigiabi osas 23. novembril.

Adria Airwaysi on maksumaksjate raha paigutatud ka varem ning riigiabi pärast on oldud ka Euroopa Komisjoni huviorbiidis, kuid Brüssel on seni olnud sloveenlaste suhtes armulisem kui Estonian Airi osas ning ettevõte jätkab tegutsemist.

Hetkel on jutuks 8 miljoni euro suurune rahasüst, mida Adria Airways vajab, et talv üle elada. Riigiabi aga toob taas mängu Euroopa Komisjoni, mis võib seekord otsustada raskustes lennufirmale surmahoobi anda.

Adria Airwaysi jaoks muudab asju veelgi keerulisemaks ka ettevõtte pilootide poolt 30. novembriks planeeritud streik, mis on põhjustatud sellest, et lendurid pole rahul kollektiivlepingu tingimuste läbirääkimiste kulgemisega.

Nordic Aviationi juhatuse liige Erik Sakkov kinnitas Delfi Ärilehele, et Adria Airwaysi streik nende lende kuidagi ei mõjuta.

SDH on pikalt otsinud Adria Airwaysi jaoks ostjat ning on arvestatud isegi võimalusega, et piltlikult öeldes tuleks sellele tehingule peale maksta. Riigiameti pingutustest hoolimata pole aga seni keegi lennufirma suhtes huvi üles näidanud.