„Meil on võimalik selliseid otsuseid teha siis kui neid vaja on,“ ütles ta vastuseks keskerakondlase Kadri Simsoni küsimusele, kes tundis huvi, kust leidis valitsus lühikese ajaga ligi 73 miljonit eurot OÜ Transpordi Varahaldus ning AS Nordic Aviation Group asutamiseks.

Peaministri sõnul kaalus valitsus ka alternatiive, aga veendus, et mitte ainult inimeste mugavuse seisukohast, vaid ka Eesti majanduse jaoks on õige ja vajalik kui Eestil oleks tulevikus lennukompanii, millel on baas Tallinnas.

Ülekursi märkimise võimalus, mille kohta Simson samuti küsis, on Rõivase sõnul küllalt tavapärane raamatupidamislik loogika. Tema sõnul peab valitsus oluliseks, et üks nendest kahest ettevõttest, Transpordi Varahaldus, omandaks ka lennukid.

Kas lennukid on ettevõtte bilansis kirjeldatud varana või on tegemist näiteks pikaajalise kohustusega, sõltub valitsusjuhi sõnul juba konkreetse tehingu detailidest.

Vastates Artur Talviku küsimusele Estonian Airi töötajatele koondamistasude väljamaksmise kohta ütles Rõivas, et Eestis kehtivad seadused, mis reguleerivad seda kui ettevõttel pole võimalik töötajatele koondamistasusid välja maksta.

Kui Estonian Airi juhtkonna pakutud koondamishüvitiste täies mahus väljamaksmine pole võlausaldajate kokkuleppe tõttu võimalik, aitab töötajate kompensatsioonid katta töötukassa.

Rõivas rõhutas, et AS Nordic Aviation Groupi pikaajaline plaan on olla Tallinnas baseeruv ettevõte, mis tagaks olulistesse sihtpunktidesse ühendused, et Eesti inimestel oleks võimalik reisida. Ta lisas, et eilse seisuga on ettevõttel üle 10 400 reisija, tehtud on 248 lendu ja märtsi lõpuni on tehtud üle 36 000 broneeringu.