„Veterinaar- ja Toiduamet on kriitilise tähtsusega ametkond nii ohutu toidulaua tagamisel kui ka veterinaarsüsteemi käigushoidmisel. Samuti on ametil määrav roll, et Eestis toodetud toidukaupu saaks eksportida kolmandate riikide turgudele,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse pressiteenistuse vahendusel.

„Seepärast on väga oluline uue peadirektori pikk töökogemus järelevalveasutuste süsteemis.“

Indrek Halliste töötab alates 2012. aastast Põllumajandusameti juhina, aastatel 2010-2012 oli ta samas õigusosakonna juhataja, aastatel 2002-2010 töötas ta Veterinaar- ja Toiduameti juristina.

Indrek Halliste asub Veterinaar- ja Toiduameti peadirektorina ametisse alates 7. märtsist 2016. Põllumajandusameti peadirektori kohuseid täidab uue juhi leidmiseni peadirektori asetäitja Egon Palts.

Riigisekretär kuulutas avaliku konkursi VTA uue peadirektori leidmiseks välja 12. jaanuaril. Kandideerimiseks esitas sooviavalduse viis inimest, kellest kolm sai edasi vestlusvooru. Valikukomisjon otsustas esitada maaeluministrile VTA peadirektori kohale nimetamiseks Indrek Halliste.

Ameti eelmine juht Ago Pärtel vabastati ametist eelmise aasta lõpus. Tema tegevuse suhtes toimunud distsiplinaarmenetlus näitas, et peadirektor andis oma alluvale korralduse edastada avalikkusele valeinfot mobiilse põleti Hurikan 1000E kasutamise kohta Tartumaal asunud seakatkukolde likvideerimisel.