Kogukasum vähenes enamikel tegevusaladel. Suurima panuse sektori kogukasumisse andsid info- ja sideettevõtted. Ettevõtlussektori kasumi kasvu pidurdasid enim töötleva tööstuse ning veonduse ja laonduse ettevõtted.

Tänavusest I kvartalist oli väiksem kasum viimati 2010. aasta teises kvartalis.

Ettevõtete käive kasvas aastaga 2% ja see ulatus 11,7 miljardi euroni. Kogu ettevõtluse müügitulus kõige suuremat osatähtsust omavate kaubandusettevõtete müügitulu suurenes 7%, mõjutatuna põhiliselt müügitulu suurenemisest hulgikaubanduses. Kasvu toetasid ka jae- ja sõidukikaubandus. Töötleva tööstuse ettevõtete müügitulu jäi mullusele tasemele.

Kompaniide kulud kasvasid 2% ja tööjõukulud 6%. Nii tööga hõivatud isikute kui ka töötatud tundide arv suurenes 3%.

Ettevõtlussektori tööviljakus puhta lisandväärtuse alusel oli hõivatu kohta keskmiselt 4900 eurot kvartalis ehk 2% mullusest väiksem.

Ettevõtete investeerimisaktiivsus on jätkuvalt madal. I kvartalis investeerisid ettevõtted mullusest 5% vähem ehk 443 miljonit eurot. Investeeriti peamiselt ehitistesse ning masinatesse ja seadmetesse.

Suuremad investeerijad olid töötleva tööstuse, kaubandus-, energeetika- ning transpordiettevõtted, kes tegid kokku üle poole ettevõtete koguinvesteeringutest. Võrreldes 2015. aasta I kvartaliga suurenesid investeeringud transpordivahenditesse ja arvutisüsteemidesse. Ülejäänud investeeringud vähenesid, neist enim investeeringud maasse.