Graafilise ja veebidisaini kategoorias esitati eelneva aastaga võrreldes ligi poole võrra rohkem töid – ligi 300, Brunos hinnati 156 uudset toodet, mis on valminud viimase kahe aasta jooksul. Noore disaineri preemiale SÄSI ja Noor Püss kandideeris kokku 32 noort disainerit.

Rahvusvahelised žüriid valisid kõikides kategooriates välja nominendid:

Graafilise ja veebidisaini nominente näeb siit: http://defol.io/eda/2016graafilineveeb/finalists

Noore Püssi nominente näeb siit: http://defol.io/eda/2016noorpyss/finalists

Teenusedisaini seitsme nominendi töid näeb siit: http://defol.io/eda/2016teenus/finalists

Noore disainer preemiale SÄSI kandideeris sel aastal 18 väga tugevat kandidaati. “Kandidaate oli küll sel aastal vähem kui eelmise korral, aga kõik disainerid olid väga tugevad ja esindasid väga erinevaid disainivaldkondi,” võtab kokku žürii esimees, disainer Martin Pärn. “SÄSI nominentide põhjal võib väita, et Eesti disaini tulevik heades kätes, väga kirju ning mitmekülgne. Finaali pääsenud tööde hulgas on nii Londoni moelavade kõrgmoodi, eksklusiivseid väikeseeriaid kui ka Brasiilia külakoolile bambusest tehtud mööblit ja lahendusi ravimite manustamiseks,” lisab ta.

SÄSI nominentide töid näeb siit: http://defol.io/eda/2016sasi/finalists

Brunole kandideerinutest sõeluti välja teise ringi jõudnud. Kokku oli hindamiseks üles seatud 156 uudset toodet, mis on valminud viimase kahe aasta jooksul alates eelmise, 2014. aasta Bruno auhindamisest. Kõiki nominente näeb siit: http://edl.ee/konkurss#10

Võitjad kuulutatakse välja 16. septembril kell 20.00 pidulikul auhinnagalal Kultuurikatla Black Boxis. Piletid müügil Piletilevis.

Nominentide tööde näitus avatakse 12. septembril kell 17.00 Viru Keskuse Aatriumis. Näitus on avatud iga päev 9-21 kuni 25. septembrini.