OPECisse mittekuuluva Aserbaidžaani energeetikaminister Natig Alijev ütles täna reporteritele, et kohtus nädal varem ka tootmismahu kärpe ühe eestvedaja Venezuela presidendiga ning koos leiti, et turu stabiliseerimiseks tuleb meetmeid tarvitusele võtta. "Me nõustusime, et nafta hind võiks olla kuskil 60 dollarit barrelist," vahendas Alijevi sõnu Reuters.

Teised OPECisse mittekuuluvate maade esindajad otsesõnu tootjate ühiseid aktsioone ei maininud. Küll aga ütlesid kaks Venemaa delegatsiooni kuuluvat ametiisikut Reutersile, et Venemaa on tootmismahule lae seadmiseks valmis, kuid tahab kõigepealt näha konkreetseid numbreid OPECilt.

Kasahstani aseminister nentis reporteritele vaid seda, et loodab hindade peatset tõusu.

Seevastu samuti OPECi esindajatega kohtunud Brasiilia esindaja märkis, et riik kavatseb oma tootmismahtu kahe lähema aasta jooksul suurendada ning et ta osales kohtumisel vaid vaatleja, mitte läbirääkijana.

Lisaks Venemaale, Aserbaidžaanile, Brasiiliale ja Kasahstanile võtsid OPECi esindajate kohtumisest osa organisatsiooni mittekuuluvatest riikidest veel Mehhiko, Omaan ja Boliivia.

OPECi ministrite nõukogu koguneb 30. novembril. Tänase nõupidamise eesmärk oli vaid ministrite nõukogule antavaid soovitusi formuleerida.