Miami, Orlando, San Antonio ja Deneveri lennujaamu kasutas vähem Guadalajarast ja Mexico Cityst saabunuid, kuid Kanada linnade Montreali, Toronto ja Vancouveri lennujaamad kogesid reisijate arvu kasvu Mehhiko pealinnast.

Pole raske mõista, miks mehhiklased muudavad oma reisiplaane, arvestades USA president Donald Trumpi Twitteri säutse, kus ta soovib kahe riigi vahele müüri ehitada ja muul moel piirata reisimist. Seevastu Kanada peaminister Justin Trudeau teatas mullu juunis plaanist kaotada mehhiklastele viisanõuded, mistõttu Kanadasse saabumiseks ei ole neil vaja midagi enamat kui vaid passi.

Mehhikost väiksem reisijate saabumine võib lüüa USA ärisid, kes pakuvad majutust ja ka teemaparke. 2015. aastal kulutasid Mehhiko turistid USAs 19,7 miljardit dollarit, jäädes maha vaid Hiinast ja Kanadast turistide kulutustest.

Mexico City'st San Antoniosse reisijate arv kahanes jaanuaris aastaga 34 protsenti ja veebruaris 37 protsenti. Samal ajal kasvas Mehhikost Kanada linnadesse reisimine jaanuaris 67 protsenti ja veebruaris 46 protsenti.