Minister Palo soov viia kiire interneti nn viimane miil hajaasustustes kodudeni riigihanke korras on tekitanud omavalitsustes, kes on panustanud ettevalmistustöödesse palju raha, üksjagu pahameelt. Nüüd aga soovib riik anda riigihankega 20 miljonit ühele suurettevõttele, kes selle kõik ise ära teeks.

Konkurentsiameti juht Märt Ots ei näe ühe ettevõtte kätte mineva projekti rahastamises konkurentsi vähendamist ega juurdepääsu piiramist, nimetades seda regionaalpoliitiliseks otsuseks.

"See ei ole niivõrd konkurentsitemaatika, kui see on ikkagi riigi regionaalpoliitika temaatika ja riik peab ise leidma parimad lahendused, kuidas regionaalpoliitiliselt asjadele parim lahendus leida," hindab Ots.

"Konkurentsitemaatika võiks see olla sellisel juhul, kui üks operaator näiteks teeks turumanipuleerimist või oleks tegemist turgu valitseva seisundiga või operaatorid omavahelistes asjades omavahel midagi kokku lepivad. Kuna sellist asja ei ole, siis mina ütleks, et see on ikkagi puhtalt riigi regionaalpoliitika teema, palju riik kavatseb panustada ühte või teise regionaalpoliitilisse projekti."

Seetõttu ei pea amet sekkumist vajalikuks.