Tallinki nõukogu otsustas kiita heaks aktsiate teisese noteerimise Nasdaq Helsingi väärtpaberibörsil ning tegi juhatusele ülesandeks alustada vastavate ettevalmistustega.

Tallinki aktsiad jäävad edaspidiselt noteerituks ka Nasdaq Tallinna väärtpaberibörsil.

„Teisene noteerimine muudab Tallink Grupi aktsiad investoritele senisest laiemalt kättesaadavaks ning Helsingi börs on selleks loomulik valik, kuna Soome turg on üks meie olulisematest koduturgudest,“ selgitas kontserni otsust ja plaane AS Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

„Aktsiate noteerimisega Helsingi börsil loome investoritele täiendavad võimalused Tallink Grupi aktsiatega tehingute tegemiseks ning pakume soomlastele taas võimalust kergemini panustada ajaloolise kaubamärgi Silja Line’i ning terve Tallink Grupi tegevusse,“ lisas Nõgene.

Paavo Nõgenelt vastas Ärilehe küsimustele.

Kas kaaluti ka alternatiivselt teisi börse kus aktsiaid noteerida?

Jah, aegade jooksul on kaalutud erinevaid võimalusi, kuid Soome kui üks meie olulisi koduturge on meie arvates hetkel kõige õigem valik.

Kas Soome investorid on kuidagi kurtnud, et nad ei saa osta Tallinna börsilt Tallinki aktsiaid?

Helsingi börsile minek on praeguse hetke strateegiline valik ja leiame, et selleks on hetkel hea aeg. Peamine soov on pakkuda meie ühe koduturu elanikele võimalust Tallinki ja ajaloolise kaubamärgi Silja Line’i tegemistes rohkem kaasa lüüa.

Kas Helsingi börsil aktsiate noteerimine tähendab, et edaspidi hakkab Tallink avaldama börsiteateid ka soome ja rootsi keeles?

Need detailid on kõik täpsustamisel järgmiste kuude jooksul, koostöös Nasdaq Helsingi börsiga. Tallink edastab hetkel börsiteateid eesti ja inglise keeles. Kui vaja, siis kindlasti suurendame börsiteadete keelevalikut tulevikus veelgi. Võimekus selleks on meil ettevõttes juba täna olemas.

Kas Helsingi börsil oleks võiks parandada kuidagi aktsiate valuatsiooni ehk hinnastamist?

Fakt on see, et Helsingi börs on oma mahult ning tehingute arvult suurem ning aktiivsem börs kui Tallinna börs, kuid see ei olnud antud otsuse põhifookus. Peamine soov on pakkuda meie ühe koduturu investeerimishuvilistele võimalust Tallinki ja ajaloolise kaubamärgi Silja Line’i tegemistes rohkem kaasa lüüa.