Riigihangete registrist selgub, et liini vastu on huvi üles näidanud AS Airest, Nordica kaubamärki kasutav riiklik lennufirma AS Nordic Aviation Group, Nordica ja Poola LOT-i kaasosalusega Regional Jet OÜ, praegu liini teenindav Leedu ettevõte Transaviabaltika ning kaubalennufirma NyxAir OÜ.

Taotlusi esitati aga kokku neli.

Nordica on seejuures varem Saarte Häälele kinnitanud, et nad on saarte liinide opereerimisest kindlasti huvitatud ning ettevõttel on liinide teenindamiseks lennukipargis olemas ka ideaalne lennukitüüp turbopropellerlennuk ATR72

Maanteeameti riigihangete talituse juhataja Andry Palu selgitas Saarte Häälele, et hanke puhul on tegemist konkurentsipõhise läbirääkimistega hankemenetlusega ehk kaheetapilise hankega, mille esimeses etapis esitasid taotlejad üksnes taotlused hankes osalemiseks ja kvalifitseerimiseks vajalikud dokumendid ja pakkumisi veel ei esitatud.

Lennuliinide teenindajat otsitakse perioodiks 1. juuni 2019 kuni 31. mai 2024.
Hankel osalev pakkuja peab teenust osutama Kärdla lennuliinil vähemalt 19 reisijakohaga lennukiga ja Kuressaare lennuliinil vähemalt 33 reisijakohaga lennukiga. Kumbki lennuk ei tohi pakkumuse esitamisel olla vanem kui 20 aastat.