Rootsi riigitelevisiooni SVT andmetel kahtlustatakse, et Swedbanki kaudu liikus umbes 95 miljardit Rootsi krooni (üheksa miljardit eurot) kahtlast raha. Summa on pea topelt suurem varem avaldatud numbrist.

Swedbank avaldas täna börsiteate, et pank võtab väga tõsiselt kohustust vältida ja avastada rahapesu.

“2018. aastal võttis Swedbank oma initsiatiivil ette seoses Danske Bankis juhtunuga Danske Banki ja Swedbanki vahel toimunud kliendimaksete analüüsi,” teatas Swedbank. “Swedbank analüüsis aastatel 2007-2015 toimunud makseid.”

“Nagu korduvalt varemgi tegutseme me eri signaalide ajendil,” teatas pangajuht Birgitte Bonnesen. "Seetõttu oli loomulik, et me avalikustame Danske Banki avaldatud info järel olema analüüsi tulemused.”

20. veebruaril kui SVT avaldas loo Swedbanki klientide kahtlase raha liikumisest ütles Swedbanki juht Birgitte Bonnesen, et Swedbankil oleks mingit seost võimalik ei maailma suurima (Danske Banki) rahapesujuhtumiga.

Swedbank keeldus siseuurimise tulemusi ja lõppjäreldust avalikustamast, mis käsitles ajavahemikus 2007-2015 toimunud Swedbanki ja Danske Banki vahelisi klienditehinguid.

Rootsi majandusleht Dagens Industri küsis juba 2018. aasta oktoobris Bonnesenilt, ja sai vastuseks, et me vaatasime kõik läbi ja lõpetasime uurimise kuna polnud midagi uurida.

Kui Svenska Dagbladet küsis sama asja kohta, vastas Bonnesen, et me ei leidnud midagi.

Uudisteagentuuri TT küsimusele tuli vastuseks küsimusele, et kas te pesite Balti riikides raha, et see on mingi täitsa Taani teema. „Ma võin olla päris kindel, et oleme kõik läbi vaadanud,“ märkis Bonnesen.

Vastupidiselt Swedbanki avaldatud informatsioonile selgus, et suure hulga Danske Banki ja Swedbanki klientide vahel liikus 3,2 miljardit eurot ja 6,7 miljardit USA dollarit kahtlast raha. Kokku teeb see umbes 95 miljardit Rootsi krooni.

2018. aastal septembrikuu daatumit kandva raportit ehib kiri salajane. Dokumendi saajate seas olid Bonnesen ja veel mitmed grupi tasandi juhid.

Salajase raporti algusosast võib lugeda, et siseraportit ei tohi mitte kellegi edastada välja arvatud Swedbanki juhatuse esimehe loal.