AHS müüb tehingus kõik oma Helsingi laevatehase aktsiad Algador Holdingsile, mille omanikud on Rišat Baugatdinov ja Vladimir Kasjanenko. Tehingu ettevalmistamise raames moodustab AHS uue ettevõtte Helsinki Shipyard Oy, kuhu suunab laevatehase varad ja äritegevuse.
Müügitehingu hinda ei avalikustata.

Kaua laevanduses tegutsenud Bagautdinovile ja Kasjanenkole kuulub mitmeid rahvusvahelisi lasti-, laevandus- ja laevaehitusettevõtteid, sealhulgas Venemaa suurim jõekruiisilaevade kompanii Vodohod.

Helsingi laevatehas on osa Vene riigile kuuluvast United Shipbuilding Corporationist (USC), mis on tehasele juba mitu aastat ostjat otsinud.

YLE väitel on Baugatdinov Venemaa ja Kasjanenko Belgia kodanik.

Pärast tehingu lõpuleviimist jätkab AHS tegevust Nevski Shipyard LLC aktsionärina.

Helsingi laevatehase töötajad võetakse uude ettevõtesse üle lepinguid katkestamata ja tehing ei mõjuta ka tehase alltöövõtjaid.

Uued omanikud keskenduvad Helsingi laevatehase erioskustele jäämurdjate ja kruiiserite ehitamisel, teatas ka Helsingi laevatehase juhatuse esimees Viktor Olerski.

Laevatehase portfellis on praegu tellimusi 1,5 miljardi euro väärtuses, sisaldades kruiisilaevu, jäämurdjaid ja veeldatud maagaasi tankereid.