Mart Laar soovib ettepanekus nimetada Eesti Panga nõukogusse järgmised liikmed: Enn Eesmaa, Kaie Kerem, Enn Listra, Rein Minka, Ivari Padar, Jaanus Tamkivi ja Urmas Varblane.

Praegusse koosseisu kuuluvad lisaks Laarile Liina Tõnisson, Kaie Kerem, Urmas Varblane, Kalev Kallo, Jaanus Tamkivi, Enn Listra ja Rein Minka.

See tähendab, et välja vahetatakse Kalev Kallo ning Liina Tõnisson (parteitu, aga nõukogus sotside esindajana). Uuteks liikmeteks saavad Ivari Padar (SDE) ning Enn Eesmaa (Keskerakond)

Prokuratuur tegi aprillis õiguskantslerile taotluse, et võtta ära kohtu all oleva riigikogu liikme Kalev Kallo saadikupuutumatus. Riigikogus hääletas saadikupuutumatuse võtmise poolt 52 saadikut, vastu ja erapooletu ei olnud keegi. Hääletuse ajal oli kohal 81 riigikogu liiget, kellest jättis hääletamata 29.

Prokuratuur süüdistab Kalev Kallot kaasaaitamises altkäemaksu andmisele ja võtmisele nn Edgar Savisaare kohtuasjas.

Laar kinnitab esitatud eelnõus, et kõik Eesti Panga nõukogu liikme kandidaadid vastavad Eesti Panga seaduse nõuetele.

Enn Eesmaa on lõpetanud Tallinna Ülikooli inglise keele eriala 1969, riigikogu liige.

Kaie Kerem on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusküberneetika erialal 1969, majandusteaduste doktor aastast 1974, TalTech majandusteaduskonna emeriitprofessor.

Enn Listra on lõpetanud Tartu Ülikooli teoreetilise füüsika erialal 1982, majandusdoktor aastast 2001, TalTech professor, majandusteaduskonna dekaan.

Rein Minka on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusküberneetika erialal 1984, endine Eesti Panga asepresident.

Ivari Padar on lõpetanud Tartu Ülikooli ajaloo erialal 1995, Riigikogu liige.

Jaanus Tamkivi on lõpetanud Tallinna Polütehniline Instituudi tööstus- ja tsiviilehituse erialal 1983, AS Saarte Liinid juhatuse liige.

Urmas Varblane on lõpetanud Tartu Ülikooli majanduseteaduse erialal 1984, majanduskandidaat aastas 1989, Tartu Ülikooli professor, majandusteaduskonna rahvusvahelise ettevõtluse ja innovatsiooni õppetooli juhataja, valitud Eesti Teaduste Akadeemia akadeemikuks 2009.

Kõik kandidaadid on andnud nõusoleku kandideerimiseks ja on edukalt läbinud ka julgeolekukontrolli või omavad juba ametikohajärgset juurdepääsuõigust Eesti Panga seaduses nõutud taseme riigisaladusele.