Möödunud kuul esitasid ettevõtted kassatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtu otsuse peale, millega kohus jättis jõusse RMK otsuse müüa Tootsi kinnistu avalikul enampakkumisel.

Kohtuvaidlus sai alguse 2017. aastal, kui RMK nõukogu otsustas panna Tootsi tuulepargi kinnistu enampakkumisele. Eesti Energia konkurendid süüdistasid RMK-d läbipaistmatuses ja Eesti Energiale enampakkumisel eelise andmises.

Ringkonnakohus leidis tänavu aprillis tehtud otsuses, et vaidlustatud avalik suuline enampakkumise menetlus ei ole läbipaistmatu ning selles ei kohelda võimalikke pakkujaid, sh apellante ebavõrdselt. „Kõikidel pakkujatel on võimalik enampakkumisel osaleda ja teha enda parim pakkumine. Enampakkumise tingimuste kohaselt selgitatakse võitja välja seeläbi, kes pakub kõige kõrgema hinna," seisis otsuses.

Kuna riigikohus kolme ettevõtte viimast kaebust menetlusse ei võtnud, sai asi lõpliku lahenduse ning riik võib kinnistu müüki panna.

Tänasel pressibriifingul ütles Eesti Energia juht Hando Sutter, et firma osaleb kindlasti enampakkumisel ja nende huvi on seal tuuleparki arendama asuda.