Valmivas D-terminalis on avarad ootealad reisijatele, kuhu lubatakse lisada märkimisväärselt uusi istumisvõimalusi. Terminalis saab olema rohkem ruumi ka kohvikutele ja kaubandusele. Uute võimalustena lisanduvad lasteala ning eraldi lounge.

„Koostöö D-terminali ehitustööde peatöövõtjaga AS Nordecon on toiminud väga hästi ning kõik keeruka objekti ehitustööde käigus kerkinud probleemid on lahendatud kiiresti ja professionaalselt. Unustada ei tohi seejuures asjaolu, et ehitustöid tehakse igapäevaselt laevareisjaid teenindavas terminali hoones,” rääkis Tallinna Sadama infrastruktuuri arenduse juht Peeter Nõgu. „Tänaseks oleme esimese ehitusetapi töödega jõudnud nii kaugele, et hoones tehakse viimaseid viimistlustöid, lõpetatakse fassaadi ehitust ning häälestatakse tehnosüsteeme.”

Sadama laiendus- ja rekonstrueerimistööde lõplik valmimine on planeeritud 2020. aasta suveks.

„Tallinna Sadam on nõudlik tellija, kellele anname ehitustööde lõppedes üle lisaks valmis hoonele ka 3D geomeetria kogu hoonest koos detailse infoga. Tänu väga heale koostööle tellijaga oleme saavutanud taseme, kus erinevused maja ja selle täieliku digiversiooni vahel on minimaalsed,” ütles Nordeconi projektijuht Marek Sööt.