2018. aastal sõlmiti leping esimese etapi ehitustööde teostamiseks, mis hõlmasid ühe maja ehituse ja sellega kaasnevad võimalused ja takistused.

Pilootprojekti õnnestumine oli eelduseks projekti jätkuetapi kinnitamisele. Kuna projekti esimene etapp oli edukas ning tagasiside positiivne, on sõlmitud edasised kokkulepped hotellikompleksi valmimiseks 2020. aasta kevadel. „Uskusime projekti õnnestumisse 100%-liselt, kuid kuna ÖÖD peegelmajade puhul tekib inimestel sageli küsimus selle efektiivsusest väga soojas või väga külmas kliimas, siis oli esialgne tagasihoidlikkus täiesti mõistetav," lisas Tiik.

Hotellikompleks saab koosnema kuuest hotellimajast, mille juures ehitatakse lisaks välja abihooned ning muud infrastruktuurid - parkimine, kõnniteed, kohvik ja rannaala.

Küsimusele, kuidas sobitub ÖÖD põhjamaine ja minimalistik disain Ghana traditsioonilise ning pigem mudast ja betoonist valmistatud arhitektuuriga annab vastuse ÖÖD asutaja ja tootmisjuht Jaak Tiik, kes vastutab majade valmimise eest sihtkohas: „Hotellikompleksi põhjamaine ja modernne ilme ühendab kuurortlinnas uue ja vana, modernse ja traditsioonilise - heites pilgu pealinnale Accra'le on see kindlasti midagi, millest nii kohalikud kui turistid vaimustuvad ja mida hinnata oskavad."

ÖÖD OÜ on 2016. aastal asutatud ning Eesti disainiauhinnaga pärjatud ettevõte, mis on spetsiaalselt loodud ja arendatud hotelliäri silmas pidades. Ettevõtte tootmine asub Tartus, müügimeeskond Tallinnas. ÖÖD on loodud aastaringseks kasutuseks ning kuna maju on võimalik transportida nii valmiskujul kui materjalina, saab ÖÖD maja üles panna mistahes paigas ja olukorras. Tänaseks on ÖÖD peegelmaju võimalik leida 12 riigis Euroopas ning lisaks USAs ja Aafrikas, Ghanas. Lisaks tulevikuarendustele Aafrika mandril on ettevõttel selged plaanid ka mujal maailmas. Hetkel ollakse esimeses etapis leidmaks investoreid sisenemaks USA turule.