Reisijatel on seega praeguse seisuga endiselt võimalik reisida nii Soome, kui Soomest välja. Tallink Grupi laev Megastar jätkab reisijatevedu Tallinna-Helsingi liinil mõlemal suunal ning laevad Baltic Princess ja Galaxy jätkavad reisijatevedu Turu-Stockholmi liinil mõlemal suunal.

Reisijatevedu jätkatakse, kuni Soome ametivõimud ei anna korraldust reisijateveo piirangu rakendamiseks. Tallinkile teadaolevalt jätkuvad arutelud piirangu kehtestamise teemal järgmisel nädalal.

Piirangu kehtestamise info saadeti kõigile Soome ja lähiriikide vahel opereerivatele laevafirmadele selle nädala esmaspäeval, 30. märtsil Soome Transpordi- ja kommunikatsiooniameti poolt. Esmaspäeval saadetud kirjas paluti kõigil laevafirmadel lõpetada Soome suunal reisijatevedu alates kolmapäevast, 1. aprillist. Laevafirmad alustasid ettevalmistusi vastava korralduse täitmiseks teisipäeval, 31. märtsil, mil saabus uus teade, et piirangu kehtestamine viibib ning täiendavat informatsiooni antakse laevafirmadele esimesel võimalusel.

Kuna tänaseni täiendavat infot ja suuniseid piirangu kehtestamiseks saabunud pole, jätkab Tallink Grupp reisijatevedu.