USA tähtsaim naftahoidla Cushingis, kuhu tuleb WTI nafta, hakkab täis saama. Samal ajal on nõudlus kõvasti kukkunud, ütles CMC Marketsi peastrateeg Michael McCarthy.

„Päris täis veel mahutid pole, aga kardetavasti saavad need täis,“ lausus ta. Kui mahutid on täis, ei jää tootjatel üle muud, kui tootmist vähendada.

Et laevadel on hinnanguliselt rekordilised 160 miljoint barrelit naftat, siis ökonomistide sõnul peaks nafta hind edasi langema, kirjutas Reuters.

Viirusepuhangust tingitud liikumispiirangutest räsitud maailmas on nafta- ja naftatoodete nõudlus kukkunud. Kuigi tootmise vähendamisest on teada antud, peavad naftatootjad piirama nafta tootmist.

Nafta rafineerimistehased võtavad vähem naftat bensiiniks ja diisliks ümbertöötamiseks, kuna nende tarbimine on vähenenud.

USAs kukkus täna WTI naftasordi hind 17,8 protsenti, 15,01 dollarini. Päeva sees käis nafta ka 14,47 dollaril barrelist, mis on madalaim hind alates 1999. aasta märtsist.

Suurbritannias langes brenti naftasordi hind kõigest 2,5 protsenti, 27,39 dollarini barrelist. WTI ja brenti hinnavahe on kärisenud väga suureks.