Harjumaa Liinide juhtkond otsustas, et tulenevalt teede olukorrast sõidab liin149 Tallinn-Kasemetsa-Kiisa-Aespa Kiisani ja pöördub sealt tagasi, liin 128 Tallinn-Kose-Kuimetsa-Kaiu sõidab Kose-Ristini, teatas ettevõte Delfile.

Laupäeval teatas ettevõte peale ühe liinibussi kraavi libisemist, et liin 146 Tallinn-Harku-Keila-Ämari-Kloostri-Harju Risti-Nõva sõidab Harju-Ristini, 136 Tallinn-Keila Joa-Karjaküla- Keila- Rummu-Madise sõidab Padiseni ja liin 116 Tallinn-Raku-Kiili-Nabala-Sookaera sõidab kuni Kiilini.

Harjumaa Liinide tegevdirektori Rene Musta kinnitusel on ettevõttel ohusignaale laekunud Keila-Joa ja Vääna-Viti teede sõidetavuse kohta. Olude edasine halvenemine võib tuua muutusi ka neid paikkondi läbivate liinide marsruutides.

Vihma ja jäite tõttu on maakonna mitmed kõrvalteed muutunud ülilibedaks. Liinide 149, 128, 146, 136 ja 116 teenindamine endises mahus taastub, kui teeolud paranevad.

Kindlasti ei vaagi Harjumaa Liinid liinide täies mahus teenindamise taastamist enne esmaspäeva. Rene Musta sõnul pole ettevõttel teist võimalust, sest pole mõeldav läbimatutel teedel busse lõhkuda ja reisijate elu ja tervisega riskida.

Musta kinnitusel kasutas Harjumaa Liinid ministri määrusega kinnitatud reisijateveo eeskirjas sätestatud võimalust liinidel teeoludest lähtuvaid muudatusi teha. Oleme harjunud, et kui ilmastik ei võimalda, seiskub lennu- ja laevaliiklus. Nüüd on järg liinibusside käes.

Neljapäeval peatasid Harjumaa Liinid esimest korda libeduse tõttu liinidel 146 ja 136 päevaks osade liinilõikude teenindamise.

Kuigi Harju maakonna teed on enamikus sõidetavad, loodab tegevdirektor, et teehooldajad hoolitsevad edaspidi selle eest, et ka kohaliku tähtsusega teed, mida kasutab ühiskondlik transport, saaksid sellisel määral korras hoitud, et bussiliiklus ei katkeks.

Kuna mitmetel teedel on liiklemine halvenevate ilmastikuolude tõttu raskendatud, palub firma reisijatelt mõistvat suhtumist.

AS Harjumaa Liinid kuulub transpordikontserni ATKO Grupp, mis teenindab bussiliine lisaks Harjumaale veel Raplamaal, Ida-Virumaal, Lääne-Virumaal, Järvamaal, Jõgevamaal ja Valgas. Lisaks tegeleb grupp turismireiside korraldamisega.