eResNetwork on ettevõte, mis valiti Eesti suurimal äriideede konkursil Ajujaht 30 parima hulka.

Ärileht uuris meeskonnalt, kuidas on läinud nende ärivõrgustiku arendamine ja kus näevad ettevõtjad ennast tulevikus.

Kuhu olete jõudnud toote arendamise-ja lansseerimisega tänaseks päevaks?

Tänaseks on väljas meie esmane (alfa) versioon, mille lõime oma idee ja ärimudeli testimiseks. eResNetworkis on kasutajaid rohkem kui 35st riigist. Oleme avanud ka esmase investeeringu ringi, et saaksime arendada edasi järgmist tooteversiooni ning laieneda rahvusvaheliselt.

Mis on seni teie meeskonna kõige silmapaistvam saavutus?

Kõige rohkem pakub meile kindlust, et oleme õigel teel, meie rahulolevad kasutajad, kes näevad meie platvormis suurt lisaväärtust ning julgustavad meid jätkama.

Meie platvormi kasv on olnud iseseisev ja orgaaniline – ka siis kui me mingit turundust ei tee, liitub platvormiga pidevalt uusi kasutajaid. Meie platvorm kasvab tänu kasutajate endi soovitustele ja isiklikule suust-suhu levikule. Näeme pidevalt, kuidas meie kasutajad kutsuvad oma vestluspartnereid näiteks Facebookist eResNetworki kasutama – kõik teavad, et eResNetwork on turvaline ja usaldusväärne keskkond, kus puudub spämm, valekasutajad ning sotsiaalmeediale omane müra.

Mis on olnud kõige suuremad tagasilöögid ideede teostamisel?

Hetkel puudub – pigem oleme olnud positiivselt üllatunud meie sihtgrupi soojast vastuvõtust. On vaid mõned tehnilised funktsionaalsused, mille kohta saime teada, et need ei paku meie kasutajatele olemasoleval kujul huvi.

Mis on olnud teie meeskonna jaoks suurim õppetund?

Tulles välja oma alfa versiooniga, ei loonud me endile illusioone – tahtsime oma ideed testida ja arvestasime võimalusega, et see ei pruugi toimida. Tänaseks oleme väga positiivselt üllatunud suuremast huvist ja aktiivsusest kui me oleksime osanud loota. Olles pidevalt õppinud oma kasutajate vajadustest, soovidest ja eelistustest saame nüüd jätkata, et ehitada veelgi paremini sihtgrupi vajadustele vastava ärivõrgustiku, mis tulevikus võtab koha üle LinkedInilt.

Kus ja millisena näete oma ettevõtet aasta pärast?

Aasta pärast on valmis meie järgmine toote versioon (beta) ning omame ligikaudu 20 000 kasutajat. Platvormile on ligipääs avatud peamistele digitaalset ID kaarti väljastavate riikide kodanikele ja nende e-Residentidele.

Meie platvorm aasta pärast on kui digitaalne sigariklubi globaalsetele ettevõtjatele ja digitaalsetele kodanikele, kus iga liige on usaldusväärne potentsiaalne klient või äripartner. eResNetwork on koht kus kasutajad saavad luua väärtuslikke ärikontakte ning jagada oma kogemusi ja teadmisi teistega.

Kui peaksite valima Ajujahi TOP30 seast ühe lemmiku, kes see võiks olla ja miks?

eResNetwork kuna see on Ajujahis kõige suurema potentsiaali ja haardega startup, mis loob järgmise globaalse suhtlus- ja äriplatvormi, uue ajastu LinkedIni.