Iseloomustamaks toodet, millele nägi Ajujahi žürii kohta 30 parima hulgas ütleb Lauri, et Veneeriumi halukaarik on disaintoode, mis aitab vältida küttepuude tassimist riidast tulekoldeni. Kaariku mugav ja detailideni viimistletud disain võimaldab selle kasutamist nii väli- kui sisetingimustes sõltumata aastaajast. Halukaarik vähendab muidu toreda ja hingekosutava tegevuse (milleks elava tule tegemine ju on!) juures tülikaid toiminguid ja teeb "lihtsa elu" lihtsamaks.

Kuhu olete jõudnud toote arendamise-ja lansseerimisega tänaseks päevaks?

Prooviseeria tootmisest ja müügist saadud tagasiside on andnud meile tõuke täiendada toodet, millega tegeleme Eesti Kunstiajadeemia disainiosakonna kaasabil. Samuti on meil käsil müügivõrgustiku arendamine.

Mis on teie meeskonna kõige silmapaistvam saavutus?

Kohe esimestel kuudel õnnestus teha stabiilselt müüki ning see kinnitas, et halukaarikute jaoks on nõudlus olemas ja toodet tasub arendada edasi.

Mis on olnud kõige suuremad tagasilöögid ideede teostamisel?

Esialgu tundus, et piisab vaid hea ja tarviliku toote valmistegemisest ning edasi läheb libedamalt, kuid tegelikkus oli risti vastupidine. Jätkuvalt ja pidevalt tuleb õppida, plaane ringi teha ja eesmärgi kohaselt tegutseda.

Mis on olnud meeskonna jaoks suurim õppetund?

Kuna halukaariku lugu sai alguse isiklikust vajadusest, siis mõnda aega püüdsin seda teemat arendada üksipäini, kuid tegutsemise käigus sai selgeks, et mured lähevad jagatuna pooleks ja rõõmud kahekordistuvad. Hetkel on meil kaheliikmeline meeskond, kuid seotud isikuid on muidugi rohkem.

Kus ja millisena näete oma ettevõtet aasta pärast?

Aasta pärast oleme halukaarikutega esindatud Eesti ja lähivälismaa kauplustes ning müüme keskmiselt 100 ühikut kuus. Paralleelselt arendame ka uusi tooteid.

Kui peaksite valima Ajujahi TOP 30 seast ühe lemmiku, kes see võiks olla ja miks?

Kui peab valima ühe, siis oleks selleks Wisemile. Mulle meeldib, kuidas nad ühtaegu sujuvalt, kuid samas jõuliselt lükkavad oma asja. Wisemile'i rakenduses on tunda suurt potentsiaali ka maailma mõistes. Samuti olen ise selle kasutaja nii autojuhi kui ka reisijana.

Veneeriumi halukaarik