Ärileht uuris LogPickeri meeskonnalt, kuidas on läinud nende programmi arendamine ja millisena nähakse end tulevikus.

Kuhu olete jõudnud toote arendamise-ja lansseerimisega tänaseks päevaks?

Täna testime programmi koostöös Palkkoda OÜ-ga Häädemeestelt, Viljandi Kultuuriakadeemia ja MTÜ Rahvusliku Ehituse Seltsiga Loodi mõisast Viljandimaalt. Oleme loonud esimesed kontaktid Põhja-Ameerika käsitöö palkehitusettevõtjatega programmi katsetamiseks ja edasimüügiks.

Mis on seni teie meeskonna kõige silmapaistvam saavutus?

LogPickerit on märgatud Põhja-Ameerika ja Soome käsitöö palkehituseettevõtjate seas. Ja seda eriti mikroettevõtjate hulgas, kes soovivad tõhustada tootmisprotsesse konkurentsivõimekuse tõstmiseks, olemasolevate turgude hoidmiseks ja uutele sisenemiseks.
Üks silmapaistvamatest saavutustest on LogPickeri kolmeaastase arendustöö jõudmine etappi, kus saame öelda, et innovatsioon on võimalik ka küllaltki konservatiivses valdkonnas.

Mis on olnud kõige suuremad tagasilöögid ideede teostamisel?

Ei oskagi öelda. Kui mõned aastad tagasi tuli mõte luua automatiseeritud lahendus palgivaliku läbiviimiseks, siis suuri eesmärke sellele ei seadnud. Üheks taksituseks oli sobiva it-poole leidmine, kes sooviks suhestuda käsitöö palkmajaehitajate töökorralduse ja ehitusmetoodikaga. Käsitöö palkehitus võib tunduda lihtne, kuid tegelikult on palkseina ehitus küllaldki ajamahukas ettevõtmine. Meeskonna it-liige Juli tuli, nägi ja tegi LogPickerist lihtsa ning toimiva programmi, mille käsitlemisega saab hakkama vähegi arvutit ja palkehitust tundvad inimesed.

Mis on olnud teie meeskonna jaoks suurim õppetund?

Kogu LogPickeri arendamise protsess ja õppimine kuulama teisi. On tekkinud kindel teadmine, et tuleb usaldada iseennast ja varasemat töökogemust. Teiste kuulamine annab võimaluse kaasata meeskonda liikmeid, kellega koos on võimalik luua lihtsaid, toimivad ja vajalikke lahendusi. Arendustöö käigus oleme ikka ja jälle jõudnud punkti, kus tõdetakse taaskord, et lihtsus on edu aluseks.

Kus ja millisena näete oma ettevõtet aasta pärast?

LogPickerit näeme aasta pärast vähemalt 30 Põhja-Ameerika käsitöö palkehitusettevõtja kasutuses.

Kui peaksite valima Ajujahi TOP30 seast ühe lemmiku, kes see võiks olla ja miks?

Valiksime SawSack´i. Mulle meeldib loodava mootorsaeranitsa lihtsus. Kindlasti ostan neilt ka ühe.