The Skill Milli idee autoriks ning üheks eestvedajaks on David Parks, kes aitas lükata käima The Skilli Milli võrgustiku esimese sotsiaalse ettevõtte, mis töötab tänini Suurbritannias. Teiseks eestvedajaks on PhD Katri-Liis Reimann, kes töötab Tallinna Ülikooli Ühiskonnateaduste Instituudi avaliku juhtimise dotsendina. The Skill Mill toob tööjõuturule noored, keda pole suudetud seni rakendada. Suurbritannias töötava mudeli alusel tegelevad programmis osalejad looduskeskkonna hooldusega, mis aitab vähendada sotsiaalkulutusi õigusrikkujate poolt tekitatud kahjudele.

Ärileht otsustas uurida alustava ettevõtte meeskonnalt, kuidas on kulgenud nende areng ning millisena nähakse ennast tulevikus.

Kuhu olete jõudnud toote arendamise-ja lansseerimisega tänaseks päevaks?

Skill Mill on läbinud mitu verstaposti. Meil on olemas töödejuhataja ning juba on intervjueeritud tööle asuvaid noori, kes on leitud kriminaalhoolduse kaudu. Kutsusime kokku nõuandva kogu erinevate sektorite ja valdkondade esindajatest ja oleme hankinud tööriided ja töövahendid. Samuti on loodud MTÜ ja kodulehekülg, võetud kasutusele erinevad sotsiaalmeedia kanalid sealhulgas Facebook ja Instagram ning oleme leidnud noortele töövõimalused (Tallinna Vesi, Tallinna linn, jne.)

Mis on seni teie meeskonna kõige silmapaistvam saavutus?

Suurimaks töövõiduks peame nõuandva kogu moodustamise, mis on aidanud kaasata ja viia koostööni valitsusasutusi ja valitsusväliseid organisatsioone Eestis ja Suurbritannias, kes lahendavad endiste õigusrikkujatega seotud probleeme.

Mis on olnud kõige suuremad takistused ideede teostamisel?

Startimiseks finantsvahendite leidmine.

Mis on olnud teie meeskonna jaoks suurim õppetund?

Suurim õppetund on see, et ei tohi lasta väikestel tagasilöökidel ennast suurema eesmärgi saavutamiselt kõrvale juhtida.

Kus ja millisena näete oma ettevõtet aasta pärast?

Esimese aasta lõpuks on Skill Millil kõrgekvaliteedilisi keskkonnahooldusteenuseid pakkuva ettevõtte maine, mis on tõestanud, et meie partnerid suudavad Eestis koos töötades saavutada noorte endiste õigusrikkujate jaoks palju rohkem kui üksi toimetades.

Kui peaksite valima Ajujahi TOP 30 seast ühe lemmiku, kes see võiks olla ja miks?

Valiksime I Can Move, mis on väga hea idee aitamaks praktiliselt parandada ratastoolis liikujate elu ning selle ettevõtmise taga on ka ise füüsiliste erivajadustega inimesed.