Nortali juhi ja Ajujahi žürii liikme Priit Alamäe sõnul on ettevõtlusvaimu tõstmine ja tunnustamine Eesti ühiskonnas väga oluline.

„Usume, et Ajujahil on selles pingutuses oluline roll ja meil on hea meel selle initsiatiiviga kaasas käia. On oluline, et nendest ideedest kasvaksid välja võimeka meeskonnaga jätkusuutlikud ja ekspordivõimega ettevõtted, mis toetavad nii Eesti majanduse arengut kui ka Eesti kuvandit innovaatilisest ja nutikast e-riigist,” ütles Alamäe.

Ka Nortal on tema sõnul olnud kasvulavaks paljudele innovaatilistele lahendustele, näiteks väga konkurentsivõimelised tarkvaraettevõtted ZeroTurnaround ja Plumbr, mille toodete abil säästavad paljud olulised ja suured organisatsioonid üle maailma nii raha kui aega.

EASi ettevõtluse- ja innovatsioonikeskuse direktor Aivar Roop tervitas Nortali otsust. “Meil on hea meel on näha Nortalit toetamas alustavaid ettevõtteid. Tegemist on ettevõttega, kes on end ise Eestis üles töötanud ning on täna saanud tõeliseks tegijaks nii meie regioonis kui ka juba maailma kaugemates paikades,” ütles Roop.

Ajujahi partneri SEB äriinnovatsiooni juhi Mart Maasiku sõnul on Nortali otsus hea näide sellest, kuidas erasektor suurendab oma panust Eesti ettevõtluskeskkonna arengusse. “Ajujahist on saanud seitsme aastaga traditsioon. Usun, et toetades ja julgustades uuendusmeelset ettevõtlikkust tugevdame ka siinse ettevõtluse konkurentsivõimet,” ütles Maasik.

Ajujahi 8-osaline telesaade jõuab Eesti Televisiooni eetrisse alates 17. märtsist ning päädib superfinaaliga 7. mail. Teležürii liikmed on Aivar Roop (EAS), Mart Maasik (SEB), Priit Alamäe (Nortal), Indrek Kasela, Andrei Korobeinik ning Heldur Meerits.

EASi poolt ellu kutsutud ettevõtluskonkursi Ajujaht partner on SEB, suurtoetaja Nortal. Ajujahti toetavad Ülemiste City, Borenius, Levira, Deloitte, Tallinna Ettevõtlusamet, Tartu linn ja Tartu Loomemajanduskeskus ning Nasdaq. Konkursi meediapartner on Delfi ning ruumipartner Eesti Hotellide ja Restoranide Liit. Aastatel 2012–2015 viivad Ajujahi konkurssi ellu CPD Arenduskeskus, Connect Estonia, Eesti Startupi Juhtide Klubi ja Idea PR