Üliõpilased ootavad ülikoolilt teooria ja praktika seostamist. Seda aitab saavutada edukate ettevõtjate kogemuse tundmaõppimine ja kaasuste lahendamine. Kuid veelgi praktilisem on õppida reaalse tegevuse kaudu ja analüüsida enda äriarenduse kogemust. Just seda pakub üliõpilastele Ajujahi konkurss. Seetõttu oleme Estonian Business Schoolis mitmetes ettevõtlusainetes loonud üliõpilastele võimaluse asendada tavapärane õppesooritus Ajujahi konkursil osalemise ja saadud kogemuse analüüsimisega. Kui üliõpilane jõuab 100 parima hulka, siis võib sellega asendada mõne kursusel ettenähtud kodutöö. Kümne parima sekka jõudmise korral võib aga loobuda tavapärasest eksamist. Mitmed EBSi ettevõtlusõppes osalenud ongi välja arendanud äriideed, mis on viinud neid Ajujahil poolfinalistide hulka – Like a Local Guide, HoseWear ja Rahu (algse nimetusega Eluring).

Ajujahi konkursil osalemise kogemus annab eelise edasiseks siis, kui kogemust osatakse analüüsida. Selleks rakendame EBSis rühmatöid, kus Ajujahil osaleja saab abi teiste üliõpilaste tagasisidest. Mida varasemas faasis saab ettevõtja tagasisidet enda ärimudeli lihvimiseks, seda suurem on tõenäosus, et tema idee turul läbi lööb ja ta suudab ettevõtluses luua väärtust nii endale kui teistele. Senine Ajujahi kogemus on näidanud tiimitöö olulisust. Tähtis on võimalikult varakult paika panna ühine strateegia ja koostööpõhimõtted. Äriühingu registreerimine ei ole Eestis keeruline, hoopis keerulisem on kasvule ja rahvusvahelistumisele pürgiva äriühingu valitsemine, üksteisemõistmise säilitamine juhatuses ja koostöö investoritega. Ühised õpingud ülikoolis aitavad välja sõeluda õpingukaaslasi, keda äriprojektis usaldada ja tiimi kaasata ning nendega tiimitööd harjutada. EBS pakub ettevõtlusmagistrantidele ja vilistastele võimalust rakendada välisriikidest meile õppima asunud üliõpilasi, et kaardistada äriprojekti tiimile olulisi välisturge.

EBS loodab, et ka tänavu on Ajujahi konkursile esitatud tööde hulgas ettevõtlust õppivate üliõpilaste äriideesid. Konkursile saab ideid esitada: www.ajujaht.ee.