Helpific valiti ka Eesti suurimal äriideede konkursil Ajujaht TOP 30 hulka. Ärileht uuris meeskonnalt, kuidas on läinud platvormi arendus ning millisena nähakse oma ettevõtet aasta pärast.

Kuhu olete jõudnud toote arendamise-ja lansseerimisega tänaseks päevaks?

Meie platvorm on valmis ja kasutatav. Testime hetkel, mida täpselt meie kliendid soovivad ja vajavad, et arendada neile parim platvorm.

Mis on seni teie meeskonna kõige silmapaistvam saavutus?

Meie meediakajastus on olnud võimas! Korduvalt oleme olnud esindatud televisoonis, raadios, ajakirjades, ajalehtedes. Nii Eestis kui rahvusvahelises meedias. Oleme tõestanud, et meie (äri)mudel toimib. Kuigi alustasime vabatahtlike vahendamisega, siis nüüdseks on suurem nõudlus tasuliste teenuste järele - rohkem on neid erivajadustega inimesi, kes soovivad maksta teenuste eest. Meil on 1 000 registreeritud kasutajad ja oleme lahendanud üle 150 abivajaduse.

Mis on olnud kõige suuremad tagasilöögid ideede teostamisel?

Eestis on täna veel keeruline lahendada sotsiaalset probleemi iduettevõttega - riigile oleme me “liiga ettevõte” ja kasumile suunatud ning investoritele oleme me hirmuäratavalt sotsiaalsed. Oleme ise siiski täiesti veendunud, et sotsiaalset probleemi on ka Eestis võimalik lahendada jätkusuutliku ettevõtlusega.

Mis on olnud teie meeskonna jaoks suurim õppetund?

Otsuseid tuleb langetada kiiremalt. Eks õppetunde on olnud palju. Terve meeskonnaga oleme arenenud tohutult palju edasi. Ja see vast ongi olnud kõigi ägedam - areng nii indiviididena kui tiimina.
Õppetunde tuleb kindlasti veel, aga kõige olulisem on vigadest õppida ja kiirelt otsustada.

Kus ja millisena näete oma ettevõtet aasta pärast?

Oleme omandanud piisavalt kogemusi Eestis ja Soomes ning tänu kogutud teadmistele ja tootele endale siseneme ka suurematele turgudele.

Kui peaksite valima Ajujahi TOP30 seast ühe lemmiku, kes see võiks olla ja miks?

Raske öelda. TOP30-s on 5-6 vägagi arvestatavat ettevõtmist. Lemmikuks peame ikkagi Helpific-i - see on vägagi uuenduslik, tohutult suure potentsiaaliga, tõeline game changer.