"Mõte luua selline lahendus tekkis mõni aasta tagasi Hawaii IRONMANi kohapeal jälgides, kus suutsin mitmetunnise ootamise järel tualetis käia täpselt sel hetkel kui eestlased rajapunktist möödusid", rääkis Finisher.TV üks asutajaid Reigo Kimmel. „Mõtlesin, et stardist, rajapunktidest ja finišihoone ületamisest tehtud personaalset videot sooviks kindlasti näha nii võistlejad kui ka nende fännid, kes parasjagu eemal“, rääkis Kimmel.

IRONMANi võistlusest, kus aastas rohkem kui 175 000 lõpetajat saavad peale finišiületust selga FINISHER kirjaga särgi, on inspireeritud ka startupi nimi Finisher.TV, mis Ajujahi konkursile sisenedes kandis esialgu eestipärast SpordiVideo.ee nimetust.

SpordiVideo nime all tootis startup erinevatelt Eesti spordivõistlustelt kokku üle 7000 video, teiste seas sai personaalse video Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaid, kes osales Mulgi Uisumaratonil.

Finisher.TV tehnilise lahenduse looja Andre Allese selgitas, et teenuse pakkumiseks ei pea võistlusele ise kaameratega kohale minema, sest filmimine võib olla ka võistluse korraldaja või tema videopartneri ülesanne. Hiljem tuleb videomaterjal ja tulemuste protokoll üles laadida, mille põhjal loob Finisher.TV programm vastavalt osalejate arvule kasvõi 10 000 videot võistluse kohta.

Ajujaht andis Finisher.TV-le paari kuuga sellise hoo, mis on toonud investori, viinud müükideni ning läbirääkimisteni spordivõistlustega Austraaliast ja Lõuna-Aafrikani. Kimmeli sõnul ei ole see paha mõtte kohta, mis tekkis peale spordivõistluse tualetikülastust.

Vaata Finisher.TV videot Kersti Kaljulaidist VII Mulgi Uisumaratonil SIIN.