Helme etteheited käisid nimeliselt Reformierakonna, sotsiaaldemokraatide - ja tänase valitsuspartneri - Isamaa koalitsiooni kohta. "Me näeme, et Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatide ja Isamaa koalitsioonid on lasknud sadu miljardeid rublasid, dollareid, eurosid pesta läbi Eesti pankade. Kuidas te seda käsitlete? Kes selles süüdi on? Täna hommikul oli mul siseministeeriumis rahapesu teemaline nõupidamine, see asi on ikka väga-väga hull," sõnas Helme.

Ta jätkas kirjeldamist, et rahapesuga on seotud enneolematu korruptsioon, nimelt on temale teadaolevalt jäänud Eestisse väga palju korruptiivset raha ning "varsti on plahvatamas pomm".

Intervjuu korjas üles Bloomberg, milles tuuakse välja, et Eesti püüab oma mainet parandada pärast Danske Banki ja Swedbanki avastatud rahapesujuhtumeid, kus Eesti kaudu võidi pesta sadade miljardite väärtuses raha. Siseministri kahtlused oma valitsuspartneri tegude osas aga ei soosi Eesti püüdlusi rahapesuskandaalist väljuda.

Lühikommentaaris Bloombergile sõnas Isamaa esindaja, et tegemist on spekulatsiooniga ning uurimisorganid ei ole näinud juhtunus poliitilist korruptsiooni.

Sotsiaaldemokraatide pressiesindaja kommenteeris, et Helme väljaütlemine on provokatsioon, mis ei aita uurimistulemuste kiirele väljaselgitamisele sugugi kaasa.

Tänane intervjuu: