Panga neto laenuportfell kasvas kuuga 22 miljoni euro võrra ja ulatus mai lõpuks 539 miljoni euroni. Klientide hoiuste maht kasvas 26 miljoni euro võrra 579 miljoni euroni. Mais ulatus laenude allahindluse kulu 680 000 euroni. Panga puhaskasum oli maikuus 422 000 eurot. Maikuus lisandus panka 1800 uut klienti, mis viis klientide arvu 72 800ni. Aastaga kasvas kliendibaas 44 protsenti.

„Coop Pank tegi maikuus tugeva kasvu nii klientide arvus kui ka laenuportfelli ja kaasatud hoiuste mahus. Oleme laenude väljastamisel konservatiivsemad kui aasta esimestel kuudel, kuid suudame kohaliku pangana kiirelt ja paindlikumalt tegutsedes ka tänases turuolukorras kiiret kasvu jätkata – aprilli ja maikuu tulemused kinnitavad seda,” kommenteeris börsiteates Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink.

“Positiivse arenguna suutsime veelgi parandada ka tegevusefektiivsust: esimese viie kuuga kasvasid Coop Panga tulud võrreldes eelmise aastaga 36% ja kulud samal ajal 16%. Kriisist tulenevate võimalike laenukahjumite katteks tegime mais täiendavaid allahindlusi 300 000 euro ulatuses,“ lisas Rink.