Veebruar paistis silma rekordilise uute pangaklientide lisandumise poolest, panga klientide arv suurenes 5300 võrra.

Volatiilsus turgudel ja Balti aktsiatehingutelt teenustasude kaotamine paisutasid veebruaris investeerimisklientide aktiivsust. Investeerimistehingute arv oli rekordiline, 43% tehingutest Balti turgudel tehti LHV kaudu, millega oli LHV selge turuliider, märkis grupp.

Hoiused kasvasid kuuga 50 miljoni euro võrra 2,85 miljardi euroni. Grupi konsolideeritud laenuportfell suurenes 5 miljoni euro võrra, ja eraisikute laenud kasvasid 11 miljoni euro võrra ja ettevõtete laenuportfell vähenes 6 miljoni euro võrra peale jaanuarikuist kiiret kasvu.

Veebruaris teavitas LHV investoreid plaanist luua kahjukindlustusselts, mis keskenduks eelkõige LHV Panga klientidele kasko-, liiklus- ja kodukindlustuse pakkumisele, vähemal määral väikese ja keskmise suurusega ettevõtete varakindlustuse ning muude kindlustusliikide pakkumisele. Samuti plaanitakse tulevikus Euronicsi klientidele pakkuda lisagarantii- ja ostukindlustust. Kindlustusseltsi tegevusega alustamise eelduseks on loa saamine Konkurentsiametilt, aktsionäridevahelise lepingu sõlmimine, ettevõtte asutamine ja tegevusloa saamine Finantsinspektsioonilt. Kogu protsessi pikkuseks on planeeritud kuni üks aasta.