Poola suurim e-äriplatvorm teatas täna, et ettevõte plaanib minna Varassavi börsile, kirjutab FT.

Allegro kuulub erakapitalifirmadele Permira, Cinven ja Mid Europaea Partners ja püüab tehinguga kursis olevate inimeste hinnangul saada ettevõtte väärtuseks 10-12 miljardit eurot. Kui see saavutatakse, on tegemist Poola suurima börsifirmaga.

Ettevõte plaanib pakkuda umbes miljardi zloti väärtuses uusi emiteeritavaid aktsiaid ning lisaks müüvad praegused omanikud aktsiaid.

Täpset pakkumise suurust alles kalibreeritakse, kuid see võib tähendada 20-25 protsendi aktsiate pakkumist. Poola suurim IPO oli 2010. aastal kui kindlustusselts PZU kaasa 2,1 miljardit eurot.

Aktsiapakkumine peaks toimuma oktoobris.

Allegro plaanib saadava rahaga vähendada võlga.

Amazoniga konkureeriv Allegro plaanib laiendada päeva-kahega kättetoimetavate kaupade valikut ning suuremat aktiivsust finantstehnoloogia alal.

Erakapitalifirmad ostsid Allegro 2016. aastal Lõuna-Aafrika Vabariigi ettevõttelt Napster, tehes 3,25 miljardi dollari suuruse panuse Poola kasvavale keskklassile ja veebituru kasvule.

1999. aastal asutatud Allegrol on 12,3 miljonit aktiivset ostjat ja umbes 117 000 ettevõttest müüjat.

Mullu kasvas ettevõtte kasum 73 protsenti, 399 miljoni zlotini (90 miljonit euroni). Käive kasvas 31 protsenti, 2,39 miljardi zlotini (540 miljoni euroni).