Teise kvartali käive vähenes aastaga 31,8 protsenti, 22,4 miljoni euroni. Kui läinud aasta teises kvartalis teenis ettevõte 7,2 miljoni eurose puhaskasumi, siis tänavu oli sama kvartali tulemuseks 831 000 eurone kahjum.

Teise kvartali tulemusi mõjutasid enim koroona pandeemiast tingitud piirangud reisijate liikumisele. Piirangud mõjutasid eelkõige reisisadamate segmenti, kuna piiriüleste liikumispiirangute tõttu vähenes oluliselt reisijate ja ka reisilaevade külastuste arv. Kruiisilaevade külastusi ei toimunud teises kvartalis üldse.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul kaubasadamate tulule COVID-19 kokkuvõttes mõju ei avaldanud, sest vedellasti maht esimesel poolaastal kasvas kompenseerides puistlasti ja konteinerkaupade mahtude langust.

„Tulenevalt eelkõige reisijatega seotud tegevusmahu ja tulude langusest vähendasime ka tegevuskulusid, mis aga püsikulude suure osakaalu tõttu ei ole võrreldav tulude vähenemise mõjuga, seega vähenes kontserni kasumlikkus. Tänu mitmekesisele ärivaldkondade jaotusele suutsime kriisi mõju kontserni majandustulemustele siiski leevendada, samuti tasakaalustas teise kvartali negatiivset mõju esimese kvartali tugev tulemus, mistõttu teenisime poolaasta kokkuvõttes üle üheksa miljoni euro kasumit,“ nentis Kalm.