Lepingu maksumus on 13,7 miljonit eurot, millele lisandub tellija reserv 0,7 miljonit eurot ettenägematuteks lisatöödeks. Uus kruiisiterminal valmib juulis 2021.

Sõlmitud lepingu järgi rajatakse 3-korruseline terminalihoone netopinnaga umbes 4000 m2, jalakäijate promenaadi ala, laste mänguväljak ja parkimiskohad.

Multifunktsionaalne ja keskkonnasõbralik kruiisiterminal ehitatakse Vanasadamasse olemasolevate kruiisikaide vahetusse lähedusse. Nii terminali sise- kui ka välisarhitektuuris keskendutakse võimalikult keskkonnasäästlike lahenduste ja materjalide kasutamisele. Hoones kasutatakse merekütet ja päikesepaneelidest saadavat energiat. Hoone mahutab kuni 2000 inimest ja väljaspool kruiisihooaega on plaanis terminali hoones korraldada üritusi, kontserte ja konverentse. Kruiisihooaeg kestab Tallinnas aprilli lõpust oktoobrini. 2019. aastal külastas Tallinna Vanasadamat 338 kruiisilaeva ja 656 000 kruiisireisijat.

Terminali tehniline disain lähtub eelnevalt teostatud uuringust, kus selgitati välja millised energiasäästlikud ja ökoloogiliselt jätkusuutlikud lahendused on sobivad hoone ehituseks Põhjamaa kliimas, mis võimaldaks hoonet kasutada ka väljaspool kruiisihooaega. Uuring teostati Green Cruise Port projekti raames, mida kaasfinantseeris Euroopa Liit Interreg Baltic Sea programmi kaudu.