Üheks väikeinvestoriks, kes närviliselt märgi aksiaid nuppu oma maaklerfirma kodulehel vajutas, oli Chen Wu, kirjutab Bloomberg.

Selleks, et pakkumist teha, ei pea endal kuigi palju raha olema. Tema maaklerfirma lubab aktsiate märkimisel kasutada 33-kordset finantsvõimendust.

"Kui kätte saabus keskpäev, siis logisin end maaklerfirma kodulehele," lausus 5,7 miljoni Hongkongi dollari ehk 629 000 euro eest aktsiaid märkinud Wu. Seda on 80 protsenti enam investori praegusest aktsiaportfelli mahust. "Mul oli õnne. Sain jaole 12:01 ja kvoot sai minutitega täis. Mul vedas."

Shanghai börsile laekus Ant Groupi aktsiatele 19,05 triljoni jüaani ehk 2,8 triljoni dollari väärtuses aktsia ostusoove. See ületas enam kui 870 kordselt pakutud aktsiate väärtust.

Aktsiaga kauplemine peaks algama 5. novembril. Hiina investorid usuvad tehnoloogiaettevõtja Jack Ma ettevõtte edusse ning neid ei huvita USA valimiste tulemused, üha karmimad reeglid Hiinas ega üleilmselt kasvavad koroonaviirusesse nakatunute numbrid.

Hongkongis kasutavad investorid ajaloo madalamaid laenuintresse ja võtavad laenu Ant Groupi aktsiate ostmiseks. Maaklerfirma Futu Securitise veebileht jooksis orderite koorma alla kokku. Nende pakutava Ant aktsiate finantsvõimendusega märkimise limiit sai täis 20 minutiga.

Hongkongi ülikooli töötaja 30-aastane Yuki Chung ütles, et ta plaanib osta 500 000 Hongkongi dollari ehk 55 000 euro eest Anti aktsiaid. Selleks kasutab ta 90 protsendi ulatuses laenu. "Pangad pakuvad aktsiate ostmiseks laenu odavamalt kui ühe protsendiga, mis on ju soodne," lausus ta. "Kõik tahavad seda aktsiat ja seetõttu tahan ka mina. Ma ei taha jääda tõusust ilma."